Czasem duży sernik to za dużo. Czasem wystarczy coś mini słodkiego, nawet jeśli zbyt słodkie nie jest. Owoce sezonowe, kilka minut w kuchni i mamy gotowy pyszny deser. Choć ostrzegam, że ciężko zjeść tylko jeden :)
Składniki:
  • 100 g orzechów włoskich
  • 30 g roztopionego masła
  • 500 g sera
  • 1/3 szklanki ksylolitu
  •  1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżki budyniu bananowego
  • 2 jajka 
  • borówki amerykańskie, jeżyny i maliny
Przygotowanie:
Orzechy włoskie obieramy i rozdrabniamy w malakserze, dodajemy do roztopionego masła. Masę przekładamy do przygotowanych papilotek, którymi została wyłożona forma do pieczenia muffinek.
Ser mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym, budyniem i jajkami na jednolitą masę, którą przekładamy na orzechowy spód. Na górę każdego serniczka wysypujemy małą garść borówek amerykańskich. Serniczki pieczmy 40 minut w temperaturze 150 bez termoobiegu.
Po wystygnięciu ozdabiamy większą ilością sezonowych owoców. Smacznego!