To najlepsze burgery jakie zrobiłam! 
Nie zostały nawet zjedzone jako burgery, ale następnym razem będą!
Będzie dużo następnych razów z tym połączeniem :)

Składniki:
  • 500 kg mielonego mięsa z indyka
  • 1 pęczek botwinki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • sól
Przygotowanie:
Mięso umieszczamy w misce i dodajemy jajko. Do miski dodajemy umytą i pokrojoną botwinkę oraz starte na tarce małe buraczki. Dorzucamy pokrojony szczypiorek, wyciśnięty czosnek i przyprawiamy. Z przygotowanej masy formujemy kotleciki. Jeśli masa będzie zbyt „klejąca” można dodać odrobinę mąki. Ja użyłam mąki jęczmiennej. Grillujemy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej strony. 
A że sezon grillowy w pełni, to zachęcam do grillowania na powietrzu :)