Lubię ryby, więc nie mogę być wegetarianką. Zdarza się rzucam się na mięso wieczorowo-poranną porą przyjemnie upojona alkoholem (kebab!), więc tym bardziej nie mogę. Ale czasem do sałatki doskonale pasuje grillowany kurczak lub właśnie tuńczyk. Podgryzając seler naciowy skomponowałam sałatkę z sosem musztardowym. Bardzo dobra :)
Składniki:
  • kilka listków sałaty lodowej
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju słonecznikowym
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 4 jajka od szczęśliwych kurek
  • 1/2 jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki musztardy chrzanowej
  • sól, pieprz
Przygotowanie: 
Warzywa myjemy i kroimy. Jajka gotujemy na twardo. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, dodajemy pokrojone jajka oraz tuńczyka. Sos przygotowujemy z jogurtu naturalnego oraz musztardy. Przyprawiamy i łączymy z przygotowanymi składnikami.