Przedsmak jesiennego Coolmaga! Proste, szybkie i smaczne. Może być dodatkiem do dania głównego, mięsa, ryb, ale również doskonale smakuje jako lekka kolacja. Spróbuj :)

Składniki:

  • 6 średniej wielkości ziemniaków
  • 6 średniej wielości marchewek
  • 2 główki czosnku
  • gałązka świeżego tymianku
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • 3 łyżki oliwy
  • pieprz i sól
Przygotowanie:
Warzywa myjemy obieramy i kroimy: ziemniaki w plasterki, a marchewkę w słupki. Wrzucamy do naczynia, dodajemy ząbki czosnku delikatnie oczyszczone, lecz nie całkowicie obrane. Następnie dodajemy oliwę, przyprawy i zioła. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, około godziny, aż warzywa z wierzchu będą chrupiące, a w środku miękkie.